7 gode råd: Sådan bruger du Instagram i din restaurant

Instagram er kirken, hvor madbilleder tilbedes – Og det er derfor også en oplagt platform til at profilere din restaurant. Læs med her, hvordan du kan bruge Instagram i din markedsføring.

Instagram stormer frem og med over 600 millioner aktive brugere pr. måned er det et af de allerstørste og mest populære sociale medier. Med så mange aktive brugere er Instagram en oplagt og vigtig markedsføringsplatform for din restaurant.

Vi giver dig her 7 tips til indhold, der kan skabe synlighed omkring din restaurant og engagement blandt dine følgere på Instagram:

1.Vær aktiv

Post billeder ofte og stræb efter en konsekvent strøm af uploads. Du bliver ganske enkelt nødt til at uploade billeder, for at folk finder værdi i at følge dig – En halvdød Instagram-profil kan give et dovent indtryk af din restaurant.

Når det er sagt, så handler det alligevel om kvalitet frem for kvantitet: Du behøver ikke at poste mange billeder om dagen. Det er vigtigere, at de billeder, du poster, er relevante og i god kvalitet. Ingen gider at se på dårlige, uinteressante billeder, så brug hellere lidt ekstra tid på at få taget nogle gode billeder og skrevet en god billedtekst, der skaber værdi for dine følgere.

Du kan dog ikke bare lægge billeder op og så regne med, at folk begynder at følge dig helt af sig selv. Hvis du vil have flere følgere, bliver du nødt til aktivt at interagere med andre brugere. Følg dem, like deres billeder og kommentér dem – Så er der større chance for, at de også engagerer sig i dig.

2. Upload gode madbilleder

Billeder er det bærende element på Instagram. Det siger derfor næsten sig selv at de billeder, du lægger op, skal fange folks interesse. Dine billeder har altså afgørende betydning for, om besøgende vælger at følge din profil eller ej.

På et visuelt drevet medie som Instagram kan et godt øje for æstetik og billedredigering altså være kilden til mange likes. Du behøves dog ikke at være professionel fotograf – Man kan komme rigtig langt med et iPhone kamera og en af de mange forskellige gode apps til billedredigering, som fx VSCO eller Afterlight. Og som restauratør er du heldig! Madbilleder er voldsomt populære på Instagram, og som professionel kok har du den fordel, at din mad højst sandsynligt er mere fotogen end amatørens hjemmelavede frikadeller – Udnyt det og vis din mad fra sin bedste side.

3. Brug dine gæsters indhold

Del eller ’repost’ gæsters billeder fra din restaurant. Det er en kæmpe trend at dele madbilleder på Instagram, og der er garanteret nogle af dine gæster, der har lagt billeder op fra din restaurant?

Brugen af UGC (user generated content) på Instagram kan være givende for din restaurant på mange punkter:

  • Ved at dele en gæsts billede giver du både kredit til den pågældende gæst samt viser ham/hende og andre følgere, at du sætter pris på deres engagement og besøg i restauranten.
  • Gæsternes Instagram-billeder kan sende et signal om, at din restaurant er velbesøgt og populær.
  • Det er indhold, der er billigt og nemt at producere.

Vil du gerne have, at flere gæster deler billeder fra din restaurant på Instagram? Så kan du prøve at opfordre dem aktivt til det – Fx i form af en konkurrence med en hashtag-kampagne.

NB – Spørg altid om lov, før du bruger andres Instagram-billeder.

4. Behind the scenes – Få alle aspekter af hverdagen i restauranten med

Madbilleder høvler som sagt likes ind på Instagram, og det skal du naturligvis udnytte som restaurant. Men der er også mange andre billeder, du kan dele. Fx er billeder af restauranters indretning også i høj kurs, når vi taler likes.

Herudover er Instagram det oplagte medie til at give dine følgere et eksklusiv indblik i, hvad der gemmer sig bag kulissen i jeres restaurant. Del fx billeder af jeres kreative kokke i aktion bag komfuret eller andet, man som gæst ikke normalt ser. Det kan også være leverandører, friske råvarer (hvordan ser fisken egentlig ud, inden den kommer på tallerkenen?), en tur på grøntorvet, et livligt køkken eller et sjovt øjeblik i hverdagen.

5. Tilføj links i din profiltekst

Før dine følgere videre fra Instagram til dine andre platforme med et klikbart link i din bio-beskrivelse på din profilside. Det kan fx være link til din hjemmeside, bookingside eller lignende. Hvis du fx afholder en konkurrence, og vil dirigere dine følgere hen til din hjemmeside for at registrere sig, så kan du linke til i siden i din bio-beskrivelse. Når konkurrencen er slut, kan du blot ændre linket tilbage til din hovedside efterfølgende.

6. Call to action

Opfordr dine følgere til handling! Brug billedteksten under billedet til at forbedre din post og skabe muligheder for mere trafik og bedre resultater gennem CTA. Du kan henvise til dit link i bio, stille spørgsmål og generelt engagere dine følgere ved at give dem incitament til at udføre én eller anden handling – like, følge, reposte, læse etc.

Uanset hvad du opfordrer dine følgere til, skal du sikre dig, at det er tydeligt for dem. Jo mere simpel en handling du beder om, jo bedre resultater.

7. Brug #hastags

Brug hashtags til at nå ud blandt populære søgninger og derigennem optimere din reach og din synlighed på Instagram. Vælg dog ikke hvilket som helst hashtag, men sørg for, at det/de på én eller anden måde er relevante for din virksomhed og din målgruppe.

Med hashtags kan brugere nemmere finde dit opslag, når de leder efter specifikt indhold. Det er derfor oplagt at lave dit eget hashtag med restaurantens navn, så det er nemt for både dem og dig selv at finde opslag fra din restaurant. Derudover søger brugerne især efter trends, emner og location på Instagram, så tænk over det, når du vælger yderligere hashtags.

Du kan fx også bruge nogle af de mest brugte madhashtags:

#food #foodporn #yum #instafood #TagsForLikes #yummy #amazing #instagood #photooftheday #sweet #dinner #lunch #breakfast #fresh #tasty #food #delish #delicious #eating #foodpic #foodpics #eat #hungry #foodgasm #hot #foods

Se lister over andre populære hashtags her.

 

Lad dig inspirere af nogle af de restauranter, som vi synes, gør det rigtig godt på Instagram:

@madogkaffe

@restaurantkadeau

@soulscph

@stedsans_cleansimplelocal

@restaurant_aoc

You may also like...