Få din restaurant på landkortet

Hvordan kan du få din restaurant til at rangere højere i Google Maps? Vi giver dig her 9 tips til, hvordan du placerer din restaurant på Googles lokale landkort. 

Et af de spørgsmål, vi ofte modtager fra restauranter er, “Hvordan kan jeg rangere højere på ‘maps’ i Google eller andre søgemaskiner?”. Der er mange forskellige strategier, der kan hjælpe din virksomheds tilstedeværelse på en søgemaskines kort-sektionen såsom verificerede oplysninger eller antallet og kvaliteten af ​​anmeldelser. Men en af ​​de mest effektive måder er ved at skabe dét, der kaldes at have en konsekvent brug af NAP for din restaurant alle steder på nettet.

Få styr på din NAP

NAP står for Name Address Phone. At fastsætte din restaurants navn, adresse og telefonnummer er blandt det mest basale lokale SEO arbejde, der findes. Du bruger NAP, når du ønsker at rangere i de lokale søgeresultater. NAP giver også mening, når du ønsker at tiltrække gæster, der er tæt på din restaurant, når de søger.

Her er ni retningslinjer for, hvordan du putter NAP informationerne på din hjemmeside. (Det kan godt gå hen og blive lidt teknisk, så måske det er din webudvikler, der skal kigge på det).

1. Læsbart navn, adresse og telefon

NAP skal være let at finde og gennemgå – det vil sige “læsbar” af Google og andre søgemaskiner. Det betyder, at det ikke er OK at ‘gemme’ informationerne fx i et billede. Hvis du kan kopiere NAP fra din hjemmeside og indsætte det i et tekstdokument, så er det helt fint.

2. Konsekvent

Du skal være konsekvent. Med andre ord skal du forsøge at have den samme NAP overalt. NAP skal matche dét, der står på din Google My Business side, bliver brugt i anmeldelser og lignende. Du behøver ikke gå helt kold, hvis Kongens Lyngby er erstattet med Kgs. Lyngby, men forsøg at få det så ensrettet som muligt.

3. Det er nok at skrive NAP i html…

Nap behøver ikke blive tagget i et schema eller i hCard (se punktet nedenfor), selvom der er ingen grund til ikke at markere din NAP informationer på den måde. Helt basal tekst virker stadig fint.

4. ..men jeg ville schema tagge det alligevel

Brug en schema generator, når du er i tvivl om, hvordan du gør og hvordan de skal se ud:
https://hallanalysis.com/json-ld-generator/
http://microdatagenerator.com/Restaurant.html
Når du har lavet schemea, så kan du teste det på Googles egen Testværktøj til strukturerede data.

5. NAP kan placeres overalt, men…

Du kan i princippet placere NAP hvor som helst i koden på dine sider. Hvis du bruger WordPress eller en lignende platform, kan du lægge NAP i footer.php eller en widget i sidens footer. Hold NAP værk fra sidetitel og beskrivelse, hvor det bare er spild af plads.

6. Undgå (for det meste) at lave links i din NAP

NAP skal ikke indeholde links, medmindre du har mange lokationer, og hver af dem har en unik NAP. Brug derfor kun links, hvis det bidrager til en bedre brugeroplevelse. Men hvis hver restaurant har sin egen hjemmeside, så er det een NAP på hver hjemmeside.

7. Flere forskellige NAP på een side

Hvis du har flere lokationer, kan du have alle dine NAP på hver side, eller du kan nøjes med have den mest aktuelle NAP på en given side.

8. Gentag kun hvor du har brug for det

Du kan have den samme NAP angivet flere gange på samme side, men hold det igen nede, og i overensstemmelde med en god brugeroplevelse. På en kontakt side kan det være relevant at skrive NAP en ekstra gang på siden, hvor det giver mening i sidens indhold.

9. CSS styling er ok

Det er OK at style din NAP med CSS, eller at have det på én linje og sørg for, at det altid er læsbart ligesom i punkt 1.

You may also like...