4 nemme løsninger til at undgå no shows

No shows er et velkendt og udbredt problem blandt restauranter – Her får du fire konkrete værktøjer til at forhindre det.

Arbejder du i restaurationsbranchen er du nok allerede godt bekendt med no shows – når gæsterne undlader at dukke op til et booket bord.

Og vi kan vist alle blive enige om, at det er ganske nedslående – dels fordi restauranten mister omsætning og dels fordi det tit resulterer i stort madspild, når restauranten må kassere de gode råvarer.

Hos DinnerBooking har vi arbejdet med no shows problematikken i mange år, og derfor får du her fire løsninger, som vi kan tilbyde via dit bookingsystem. Læs med og bliv inspirereret til, hvad du kan gøre.

[sc name=”Knap ” tekst=”Ikke DinnerBooking-bruger? Læs mere her:” url=”http://dinnerbooking.com/dk/da-DK/s2/booking-system-restaurants” ]

1. Bed gæsten bekræfte sin booking inden besøget

For at sikre at gæsten har tænkt sig at benytte sin booking, kan en simpel løsning være at udsende en automatisk påmindelses-mail inden besøget. Her beder du gæsten bekræfte sin booking, og sker det ikke, kan du vælge enten at tage kontakt til gæsten eller at aflyse bookingen.

Denne løsning benyttes pt blandt andet af Madklubbens restauranter.

2. Opkræv kreditkortoplysninger fra gæsten

En anden løsning er at opkræve kreditkortoplysninger fra gæsten, når vedkommende booker bord hos jer. Når gæsten booker bordet, gøres vedkommende opmærksom på, at I har en afbestillingspolitik, og giver tilladelse til, at I kan trække et beløb, hvis vedkommende ikke dukker op i restauranten.

Denne løsning anvendes i dag blandt andet af Kadeau Bornholm.

3. Bed gæsten lave en forudbetaling inden besøget

En tredje mulighed for at undgå no shows er at benytte vores forudbetalingsløsning. Her bliver gæsten automatisk tilsendt en mail nogle dage før besøget, hvor vi beder vedkommende lave en forudbetaling for at bekræfte besøget i restauranten.

Du bestemmer selv, hvor stort forudbetalingsbeløbet skal være, og beløbet bliver så modregnet gæstens endelige regning i restauranten. Løsningen anvendes i dag af restauranter som Geranium.

4. Sælg billetter

Den sidste og mest sikre mulighed er at sælge billetter til dine spiseoplevelser. Her betaler gæsten beløbet på forhånd, og bookingen ryger ind i systemet som sædvanligt. Dette kræver dog, at du kører med faste priser i restauranten og fx sælger en særlig fire-retters menu.

Denne løsning benyttes i dag blandt andet af Stedsans på Østergro.

[sc name=”Knap ” tekst=”Ikke DinnerBooking-bruger? Læs mere her:” url=”http://dinnerbooking.com/dk/da-DK/s2/booking-system-restaurants” ]

Men hvilken løsning er bedst for mig, tænker du måske? Giv os et kald på 32555048, så fortæller vi gerne nærmere og hjælper dig med at komme godt i gang.

You may also like...