Optimer dine pladser og øg din omsætning

Hvis du har mange gæster igennem på travle aftener, kan der være gode penge at hente ved at optimere dine pladser maksimalt. Her får du tips til, hvordan du kommer i gang.

Har du travlt i restauranten? Så kan det være en god idé at have fokus på at optimere dine pladser. Med nogle få enkle tiltag kan du nemlig få endnu flere gæster gennem på de travle aftener og hermed øge din fortjeneste.

Det kan Juliette Noyons Rasmussen, som er ejer af Schønnemann, blandt andet bekræfte. Her har de nemlig fået fornyet fokus på pladserne – og det har givet pote:

”Ved at optimere vores pladser, har vi fået 10 pct. flere gæster i restauranten,” fortæller hun.

Det samme gør sig gældende hos Sokkelund Café og Brasserie på Frederiksberg:

”Hos Sokkelund har vi rigtig mange gæster hver dag, og derfor betyder det meget for os, at vi kan optimere vores tidsplan og gæste-flow bedst muligt. Siden vi begyndte at have fokus på optimering, er vores omsætning steget betydeligt,” fortæller Martin Hildebrandt.

Her er nogle nemme ting, du kan have for øje, når du arbejder med din bordplan:

[sc name=”Knap ” tekst=”Ikke DinnerBooking-bruger? Læs mere her:” url=”http://dinnerbooking.com/dk/da-DK/s2/booking-system-restaurants” ]

1. Lav mulighed for at køre flere seats på samme aften

På de aftener, hvor du har fuldt hus, kan det være en mulighed at planlægge dine bookingtider, så der er plads til to seats. Normalt vil gæster have tendens til at booke kl 18.30 eller 19 og de vil ofte blive der i ca. to timer. Er det tilfældet, vil det være svært at få plads til mere end ét seat pr aften.

Her kan du i stedet vælge at styre din kalender, så du har flest ledige borde tidligt og sent på aftenen (fx kl 17.30 og 19.30). Hermed har du mulighed for at afsætte bordet to gange.

Sådan gør du

  • Gå til bookingsystemet
  • Vælg administratormenu
  • Lav en overskrivning, hvis du bare vil ændre for en enkelt aften.
  • Vælg hvornår gæsterne skal kunne booke bord

2. Udnyt alle dine pladser på travle aftener

Hvis du ved, at der vil være mange gæster fredag og lørdag, kan du have fokus på at sikre, at dine borde bliver udnyttet optimalt. Har du et 5-personers bord, er det eksempelvis bedst, hvis du får den fyldt ud af et 4-5-personers selskaber frem for af to personer.

Sådan gør du:

  • Gå til bookingsystemet
  • Vælg administratormenu
  • Vælg bordplan setup
  • Vælg hvilken bordplan du vil ændre
  • Højreklik på det pågældende bord og vælg hvor mange gæster man minimum skal være for at booke bordet (se foto)

 

Vil du have hjælp til at komme i gang? Giv os et kald på +45 32 55 50 48 alle hverdage mellem kl 9-17, så giver vi gerne flere tips. NB Mulighederne for at optimere er bedst, hvis du har en business- eller enterprise-version.

[sc name=”Knap ” tekst=”Ikke DinnerBooking-bruger? Læs mere her:” url=”http://dinnerbooking.com/dk/da-DK/s2/booking-system-restaurants” ]

Foto: Flickr/Bex Walton

You may also like...