Sådan får din restaurant engagerede følgere på Facebook

I restaurationsverdenen kan stamgæster være guld værd – Sådan kan du bruge Facebook til at skabe en langvarig relation med dine gæster.

Dine følgeres engagement er afgørende for din Facebook sides overlevelse i brugernes news feed. Det er derfor vigtigt at poste indhold, der engagerer dine følgere.

Her får du 7 tips til indhold på din restaurants Facebookside, der både fastholder brugernes opmærksomhed og samtidig motiverer dem til at engagere sig.

1. Vis personlighed

Facebook er for mennesker og handler om mennesker. Vis derfor, at der er mennesker bag indholdet! En person er nemmere at relatere til end en virksomhed, så skriv personlige og autentiske opslag i en menneskelig tone, hvor din restaurants identitet skinner igennem. Det er med til at vise, at der reelt er en person bag opslaget, som læseren kan forholde sig til.  Du kan eventuelt bruge dig selv og dine medarbejdere i opslagene.

Personlige opslag har samtidig større tendens til at frembringe følelser hos dine følgere. Følelser skaber øget engagement og identifikation, hvilket på sigt kan medvirke til mere loyale gæster.

DINNERDAYS 🍴🍷 Hele ugen er der DinnerDays i byen. Vi er klar og glæder os til at forkæle jer …! 💙

Slået op af Restaurant SULTTirsdag den 18. oktober 2016

2. Stil spørgsmål og brug call to action

Involver dine følgere! Det kan du gøre ganske simpelt ved at stille spørgsmål – og de må gerne være nemme at svare på. Får du folk til at kommentere, bliver opslaget nemlig også synligt for deres venner. På den måde kan du komme ud til andre end dem, der allerede kender dig.

Hvis du gerne vil have dine følgere til at engagere sig, kan det – udover at stille spørgsmål – generelt være en god idé med direkte opfordringer (call to action). Bed folk direkte om at kommentere, like, tjekke ind, tage billeder, skrive, bestille, vælge, ønske, svare, mene, spørge, klikke, læse. You name it!

https://www.facebook.com/madklubbennoerrebro/photos/a.1650391338588003.1073741828.1609934692633668/1675795782714225/?type=3&theater

3. Brug billeder

Det er ofte det visuelle, der fanger øjnene – især på sociale medier. Billeder skaber blikfang og gør det nemmere hurtigt at afkode budskabet i dit opslag. Heldigvis er mad jo et enormt taknemmeligt motiv for fotografier, og det er oplagt at dele en masse gode billeder af maden på din restaurant.

Du kan sagtens bruge billeder, du selv har taget, men det kan også være en idé at hyre en professionel fotograf, der kan tage skarpe appetitlige billeder, der får din restaurant til at skille sig ud fra mængden.

4. Giv brugerne et kig indenfor

Brug Facebook til at give dine følgere et indblik i restauranten og involver dem i jeres hverdag. Det kan I gøre ved fx at vise jeres nye menu, indretning, leverandører, personale, events etc. I kan også tage dem med ud på opdagelse ’backstage’ i køkkenet eller sågar med på indkøb.

Som nævnt i punkt 1, er det afgørende, at I udviser personlighed. Med personlige opslag, der tilbyder brugerne et kig indenfor i restauranten, kan I møde dem i øjenhøjde og tilbyde et ’eksklusivt’ blik bag kulisserne.

5. Benyt dig af brugernes indhold

Gør dine følgere til medafsendere! Dine følgere kan blive til engagerede deltagere, hvis de bliver gjort synlige. Inddrag dem fx ved at reposte fotos, som de har taget i restauranten eller reposte en god anmeldelse, de har skrevet. På den måde føler brugeren sig som en engageret budbringer fremfor en bevidstløs liker.

Mulighederne for inddragelse er mange! I kan fx også bede dem om hjælp til at vælge en ny ret til menukortet eller sågar redesigne restaurantens indretning. På den måde får de mulighed for selv at være kreative og byde ind med idéer til, hvordan restauranten skal forme sig i fremtiden.

6. Brug korte videoer

Det er godt at bruge billeder, men det er endnu bedre at bruge video! Mange bruger Facebook til at koble fra i pauser eller fritid, og de orker derfor ikke at læse lange Facebook opslag. En video er derimod meget mere overskuelig og fastholder i højere grad brugerens opmærksomhed.

Du kan faktisk godt kaste dig ud i det selv med din smartphone eller iPad og ende med et ganske udmærket resultat. Det kan blot være en kort hverdagsfilm med madlavning, ingredienser, Q&A med kokken eller noget helt fjerde. Husk desuden altid at sætte undertekster på – Så kan alle se med, også dem, der ikke kan have lyd på.

7. Besvar anmeldelser og spørgsmål 

Besvar altid brugeranmeldelser på Facebook – også hvis de er dårlige (få råd til at besvare brugeranmeldelser her). På den måde viser du, at du er aktivt til stede og at du sætter pris på deres besøg og engagement.

Generelt er det vigtigt med jævne mellemrum at svare folk på Facebook. Ellers ender du med følgere, der føler, at de taler til en væg.

You may also like...