Sådan markedsfører du din restaurant

“Hvordan markedsfører jeg min restaurant?” – Her får du 6 tips til at få flere gæster i restauranten.

I serverer god, velsmagende mad i restauranten, og jeres service er i top – alligevel har I tomme borde i restauranten. Der er hård konkurrence om kunderne, og især i storbyer som København kan det være svært at vinde kampen om gæsternes gunst. Her får du 6 tips til, hvordan du markedsfører din restaurant, så du får flere gæster i restauranten.

1. Udsend nyhedsbreve

Flere og flere tror fejlagtigt, at folk ikke længere åbner deres e-mails – det er dog langt fra tilfældet. E-mails lever stadig i bedste velgående, og det er faktisk en af de bedste kanaler til at tiltrække nye gæster samt pleje eksisterende relationer. Ved at udsende nyhedsbrev kan du minde dine potentielle og eksisterende gæster om, at din restaurant findes, og derved øger du chancerne for, at de husker netop din restaurant, når de skal ud at spise næste gang. I et nyhedsbrev kan du for eksempel informere om events, tilbud, ny menu og meget andet. Få tips og gode idéer til at udforme det bedste nyhedsbrev her.

Vi har i DinnerBookings udviklet et nyhedsbrevssystem, hvor du nemt og hurtigt kan kreere spændende mails, som du kan udsende til dine gæster. Flere restauratører benytter sig allerede af vores nye system:

”Det er det system, vi kommer til at bruge fremadrettet til nyhedsbreve. Det fungerer super godt, og det er hurtigt og nemt at indsætte fotos og tekst, ” fortæller Bo Jacobsen fra Restaurationen. Læs mere om DinnerBookings nyhedsbrevssystem her.

2. Afhold events

Events er et effektivt markedsføringsmiddel, hvis du vil skabe synlighed omkring din restaurant uden alt for store omkostninger. Events giver grobund for blandt andet mersalg og potentielle nye gæster samt naturligvis en god omgang PR.

I DinnerBooking har vi et integreret eventsystem, hvorfor vi kan hjælpe dig med at stable events på benene i din restaurant.

Flere restauranter benytter vores eventsystem med stor tilfredshed – blandt andre Admiral Hotel i København: “Vi har i år valgt at bruge DinnerBooking til vores nytårsevent for at give vores gæster et endnu større nærvær og en højere service, idet de nu har mulighed for at booke pladser til den store event, præcis når det passer dem. De er ikke længere afhængige af vores kontortider, men har selvfølgelig stadig altid mulighed for at kontakte os, hvis der skulle opstå eventuelle spørgsmål hen ad vejen”, Trine Vesterby, Event Coordinator, Admiral Hotel.

Læs mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at afholde events her.

3. Brug sociale medier

Det er oplagt at inddrage sociale medier i markedsføringen af din restaurant. Sociale medier skaber potentiale for konvertering til din hjemmeside og kan medvirke til at skabe kendskab til din restaurant.

Opslag på sociale medier har større tendens til at fange potentielle gæsters blik end eksempelvis en købt bannerreklame. Du skal dog ikke tro, at du blot kan oprette en side på for eksempel Facebook eller Instragram, og så kører det ellers derudaf… Det kan være krævende at få succes med sine social media sider som restauratør. Derfor har vi lavet et par guides til dig med tips til, hvordan du kan bruge sociale medier i din restaurant:

Det største og mest anvendte sociale medie blandt danskerne er knap så overraskende Facebook. Du finder vores guide til, hvordan du engagerer dine følgere på Facebook og skaber langvarige relationer her.

Herudover er Instagram et oplagt socialt medie for dig som restauratør: Instagram er kirken, hvor madbilleder tilbedes. Læs med her, hvordan du kan bruge Instagram i din markedsføring.

4. Aktivér gæsteanmeldelser

Flere og flere restaurantgæster bruger i høj grad anmeldelser som rettesnor for hvilke restauranter, de skal spise på. I DinnerBooking oplever vi selv, at gæsteanmeldelserne er populære som aldrig før – hver måned modtager vi over 15.000 nye brugeranmeldelser.

Folk har i dag stor tiltro til anmeldelser på nettet, så hvis en række gæster skriver, at du eksempelvis laver ”byens bedste bøffer”, vil det fremstå mere troværdigt at dele og fremhæve disse citater, end hvis du selv skriver det.

Læs mere om hvorfor det er en god idé at aktivere gæsteanmeldelser på på DinnerBooking og få tips og tricks til, hvordan du kan inddrage anmeldelserne i din markedsføring her.

5. Bliv synlig på Google

Rigtig mange gæster bruger i dag Google til at finde restauranter. Er din restaurant tilstede, hvor dine gæster er? Hvis din restaurants hjemmeside ikke er synlig på Google, så er der større sandsynlighed for, at dine gæster finder en nål i en høstak, end de finder din restaurant. Hvis du vil opdages af potentielt nye gæster, kan det derfor være en god idé at arbejde lidt med søgemaskineoptimering (SEO).

Ved at optimere din hjemmeside og blandt andet tilføje optimale søgeord, godt indhold mm., kan du forbedre din placering på Google. En bedre placering betyder mere trafik til din hjemmeside, og dermed også flere potentielle gæster i din restaurant.

Læs her, hvordan du kan få din restaurant til at rangere højere på Google.

Det kan også være en god idé at få din restaurant til at blive vist på Google Maps – læs her, hvordan du placerer din restaurant på Google’s lokale landkort.

6. Fyld restauranten på mindre travle tidspunkter med DinnerSaver

Hverdagsaftener, frokost eller noget helt tredje – Der kan være tidspunkter og dage, hvor det er svært at fylde restauranten op med gæster. Derfor har vi lanceret vores nye koncept DinnerSaver, der er sat i verden for at du som restauratør kan få ekstra gæster ind på mindre travle tidspunkter. Markedsfør din restaurant med DinnerSaver – Læs mere her.

 

You may also like...