Sådan tager du imod betaling med gavekort

Med et enkelt klik kan gæster købe gavekort til din restaurant via DinnerBooking.com. Det er en gratis ydelse, som er super nem at administrere. Her kommer en kort guide til, hvordan betaling med gavekort fungerer.

1. Tjek gavekortets gyldighed

Når gæster ønsker at benytte et gavekort udstedt af DinnerBooking, er det vigtigt, at du tjekker gavekortets gyldighed i DinnerBooking desktop app, iOS app eller Android app og markerer det som brugt. Dette gøres ved at klikke på gave-ikonet, som du kan se nedenfor. Her kan du indtaste gavekortkoden, og se hvorvidt kortet er gyldigt eller ej.

Du kan også altid tjekke et gavekort på dinnerbooking.com i bundmenuen under ’Tjek gavekort’. Her kan du dog ikke markere det som brugt (se næste punkt).

2. Marker som brugt

Når du har tjekket, at gavekortet er gyldigt, er det vigtigt, at du markerer DinnerBooking-gavekortet som brugt i systemet, da det ellers ikke vil blive krediteret.

Hvis gæsten ikke har brugt gavekortets fulde beløb, er det også muligt at indtaste et lavere beløb. Som udgangspunkt skal gavekortet dog iflg. købsbetingelserne bruges i sin helhed – Et gavekort på f.eks. 1000 kr. skal altså ses som en oplevelse på en værdi af 1000 kr. Såfremt I som restaurant ønsker det, er det dog også muligt at registrere et andet beløb.

3. Afvent afregning

Beløbet afregnes den førstkommende mandag efter gavekortet er blevet indløst (ligesom vores øvrige betalingsløsninger). Hver mandag bliver der sendt en kreditnota til dit bogholderi, hvoraf det fremgår hvor mange gavekort, du har modtaget i den forgangne uge samt den totale sum, som overføres. Kreditnotaen bruges som bilag i bogholderiet.

Hvis der ikke er en funktion, der er dedikeret til ”gavekort-salg” i dit kassesystem, kan det printede gavekort evt. håndteres som et bilag til afregningen.

Du kan også se med i filmen her, hvor vores medarbejder Hasse guider dig gennem gavekort-funktionen:

Ønsker du at gæster skal kunne købe og modtage DinnerBooking-gavekort på din restaurant? Så kontakt endelig vores support på support@dinnerbooking.com.

You may also like...