Gør din restaurant synlig på Google

Med få konkrete tiltag kan du gøre din restaurant mere synlig på Google – og derved blive mere synlig over for nye gæster. Læs med og find ud af hvordan.

Lad os få identificeret elefanten i rummet. SEO er en forkortelse for udtrykket Search Engine Optimization. Det betyder søge-maskine-optimering.

SEO dækker over ALT det, du gør for at få din restaurant til at blive mere synlig i søgemaskinerne uden at direkte betale for det. Derfor skal du tænke det som en samlebetegnelse for en masse andre aktiviteter, herunder:

  • Lave PR
  • Skrive indhold
  • Vedligeholde hjemmesiden
  • Deltage på sociale medier

SEO handler om teknik, indhold og din kommunikation. Jo mere du kan optimere af det hele, jo mere synlig vil du blive online. SEO-snak kan meget hurtigt blive meget teknisk, men der er ting, du selv kan gøre for at blive mere synlig uden en masse tekniske udfordringer.

Herunder kan du se en tabel over de nogle af de elementer der påvirker din success med at gøre din restaurant mere synlig i søgemaskinerne.

SearchEngineLand-Periodic-Table-of-SEO-2015-condensed-large

Kilde: http://searchengineland.com/seotable/

Din restaurants synlighed er summen at dine optimeringer

Det kan virke svært og forvirrende, men lad os gå et skridt tilbage og få styr på det mest basale. Få et overblik over din SEO nedenfor:

Det sker ikke sjældent, at jeg bliver spurgt om ‘Hvorfor ranker jeg ikke på blinis?’ (Erstat ‘blinis’ med et relevant element på din restaurant).
Mig: Har du skrevet en side om blinis?
Restaurant: Næ.
Mig: Har du delt noget om blinis på sociale medier?
Restaurant: Næ..
Mig: Har du taget nogle billeder af jeres blinis til hjemmeside og sociale medier?
Restaurant: Næ..
Mig: Derfor!

Hvis det er blinis, der er det specielle ved din restaurant, skal du huske at bruge ordet og ikke blot ‘traditionelt køkken’. Sæt ord på, hvad der er specielt ved jer; maden, stedet, personalet, ejere og historien. Vær specifik og brug de ord, jeres kunder bruger. Er det Pommes Duchesse eller Bagt kartoffelmos, de leder efter? Det ene udelukker ikke det andet og brug gerne flere ord sammen: “Vores pommes duchesse er populært blandt vores kunder, da den bagte kartoffelmos passer ind sammen med hovedretten”.

Husk, at jeres kunder ikke nødvendigvis er lige så meget inde fagsproget, som I er.

Titlerne på dine sider er vigtige

Start titlen med det vitigste ord. Titlen er en vigtig faktor i SEO. Helt overordnet forholder det sig således, at jo tættere dit nøgleord er på starten af din titel, jo mere vægt får det i søgemaskinerne.

Så laver du en side om dine unikke blinis:

Forket: Restaurantnavn – klassisk køkken – menukort – unikke blinis
Rigtigt: Unikke blinis på Restaurantnavn

Søgemaskinerne kan også godt lide, at titlerne på dine sider er så forskellige som muligt, så det er ikke en fordel at fx. skrive ‘unikke’ og ‘restaurantnavn’ i alle titler.

De links, der peger på din hjemmeside, er vigtige

Ikke alle links er ‘født’ lige. Derfor er det ikke antallet af indkommende links til dit website, der er vigtig, men kvaliteten af dem, der betyder noget.

Et link fra cnn.com kan give dig en større effekt end 7 links fra de sociale medie konti, du lige har lavet selv.

  • Få links fra tillidsvækkende kilder (fx. pol.dk dr.dk)
  • Undgå links fra tvivlsomme kilder (fx. fasternulle.blogspot.dk)
  • Link selv til godt indhold (Om bonden der laver melet. Om vinen. Om bliniens historie)
  • Undgå at linke til tvivlsomme sider.

Din evne til at få indekseret siderne på din hjemmeside er vigtig

Det første skridt i dit arbejde med din restaurants synlighed er at sørge for, at der ikke er noget som teknisk set forhindrer søgemaskinerne i at besøge og forstå din hjemmeside rigtigt. De fleste systemer er heldigvis forholdsvis søgemaskinevenlige i dag.

Se om alle dine sider er på Google ved at gå ind på Google og søge: site:ditresturantnavn.dk (erstat ditrestaurantnavn.dk med din egen hjemmeside) – så viser Google dig de sider, der er med. Google skriver endda hvor mange sider, der er. Er de der alle sammen?

Siderne skal være der. Så med mindre du lige har lavet din hjemmeside, eller er kommet til at blokere den, bør din hjemmeside være nogenlunde indekserbar.

Du kan blokere din hjemmeside med f.eks. robots.txt, META-robots og passwordbeskyttelse.

Du kan teste om alt virker, og bliver vist som det skal, ved at hente dine sider som om du var Google:

https://www.google.com/webmasters/tools/googlebot-fetch

Opdateret indhold er vigtigt

Friskt indhold kan være mange ting; beskrive nye retter, sæsonernes skiften, ny kok eller fokus på en vin. Friskhed kan være alderen på en side – Om der sker noget på hjemmesiden overordnet. Mængden af ændringerne påvirker også friskheden. Det er altså ikke nok at ændre et komma hist og her. Du bør i stedet skrive 300+ ord artikler om noget, der relaterer til din restaurant – Det er noget, der virkelig rykker.

moz-fresh contetn

Kilde: https://moz.com/blog/google-fresh-factor-new – hvor du kan læse en masse om din hjemmesides friskhed.

Dit gode originale indhold er vigtig

Sørg for at få mange ord på din restaurant. Så bliver det lettere for søgemaskinerne at indeksere din restaurant og lettere for dine kunder at finde dig. Undgå for alt i verden at kopiere indhold. Det vil i bedste fald ikke gavne dig og i værste fald give en ‘straf’ i form af lavere placering i søgemaskinerne.

Du kan sagtens se på dem, der klarer sig bedst og hente inspiration i det, de gør. Søger du på blinis, så er der mange opskrifter – Så måske skulle du så skrive et indlæg på din blog med en blinis opskrift og tage et billede af nogle blinis, putte billederne i indlægget og dele det på sociale medier etc.

Opsummeret er indhold godt, og meget indhold er meget godt. Opdateringer er gode, mange opdateringer er meget gode.

You may also like...