Vi spiser mere ude

Restaurationsbranchen er i vild vækst og flere og flere danskere spiser ude.

Mellem 2010 og 2015 steg omsætningen i restaurationsbranchen med 29 procent, og den vækst er fortsat. Søndagsavisen har fået indsigt i nye tal fra HORESTA, og tallene viser blandt andet, at branchen i de første ni måneder af 2016 omsatte for 7,7 procent mere end i samme periode året forinden.

Restaurantbesøg og take away er hverdagskost

”At gå på restaurant eller spise mad udefra er gået fra at være noget, man gjorde i særlige anledninger, til i stigende grad også at blive en hverdagsting. Min oplevelse er, at der er kommet flere bookinger på hverdagsaftener, især i de større byer. Det er noget, man har set i udlandet i mange år, og nu ser vi samme ændring i adfærd og forbrug i Danmark,” siger Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA til Søndagsavisen.

Madsociolog på Professionshøjskolen Metropol Jon Fuglsang forklarer, at udviklingen i høj grad også hænger sammen med danskernes travle hverdag:

”Mangel på tid i hverdagen betyder rigtig meget for den her bevægelse, og derfor er det også interessant, at folk spiser mere udefra midt på ugen. Vi ser det ikke længere som noget eksklusivt, og så længe priserne bliver holdt nede, vil den her tendens fortsætte,” siger Jon Fuglsang til Søndagsavisen.

Det boomer med nye restauranter

Flere og flere nye restauranter og nytænkende koncepter slår dørene op i takt med at flere spiser ude. Det brede udvalg af restauranter får endnu flere folk ud at spise, hvilket skaber ekstra omsætning og endnu flere nye spændende tiltag:

“Der har været en stor nytænkning i branchen, og det har givet mange nye spændende madkoncepter, som virkelig har ramt danskerne i en tid, hvor der generelt er meget fokus på mad”, siger Jon Fuglsang til Søndagsavisen.

You may also like...